Un total de 17 províncies de la península estaran aquest dilluns 24 de gener en avís groc (risc) per gelades, amb temperatures de fins a -8 graus centígrads, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), entre elles hi ha la demarcació de Girona.

En concret, les gelades afectaran, sobretot, de matinada i a primera hora del matí, Osca, Terol, Saragossa, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Zamora, Guadalajara, Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

A més, Cadis estarà en alerta groga per fenòmens costaners, amb vents de força 7, ocasionalment 8, a l'oest de l'Estret i sud de la zona de Trafalgar, i intervals d'est o sud-est força 7 al sud de la zona Guadalquivir-Cabo Roche mar endins.

D'altra banda, a l'àrea mediterrània hi haurà intervals de núvols, amb alguna precipitació feble i dispersa al voltant de l'Estret i, amb baixa probabilitat al litoral de la Comunitat Valenciana i de Múrcia. A més, al terç sud-oest peninsular hi haurà intervals de núvols mitjans i alts que aniran en augment.

Quant a les temperatures màximes, pujaran al nord de l'altiplà Nord, serralada Cantàbrica, alt Ebre, País Basc, Navarra i Pirineus, mentre que experimentaran pocs canvis a la resta i també en les mínimes.