Els diferents sindicats i associacions de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Catalunya han demanat una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per abordar la "crisi seguretat" que pateix Catalunya, un diagnòstic que, segons ells, el Departament d'Interior també comparteix. En un comunicat després de reunir-se divendres amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, les organitzacions sindicals han reclamat "mesures extraordinàries, urgents i consensuades". Al marge d'això, ja s'ha proposat la redacció d'un text perquè l'aprovi el Parlament en reconeixement de la tasca policial.

Al seu parer, és "imprescindible donar el suport explícit i necessari" a la Policia de Catalunya, incrementant alhora i de manera exponencial els seus recursos de manera constant. "No actuar en aquesta direcció perjudicarà encara més la situació de crisi, i per tant, les conseqüències ja palpables sobre el sistema de seguretat pública es faran encara més greus", alerten. Segons els sindicats, aquesta crisi de seguretat no afecta només Catalunya, sinó que és extrapolable arreu de l'Estat.

Expliquen que durant la reunió de divendres, el conseller va verbalitzar compromisos i intencions compartides però apunten que el que cal són fets i no només paraules. A més de amb el conseller d'Interior, les entitats s'han reunit aquesta setmana amb els grups parlamentaris de Junts per Catalunya i ERC. Els sindicats van anunciar aquesta setmana una manifestació el 23 d'octubre.