El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha explicat que aquest divendres a la nit, la primera després de recuperar el toc de queda a la 1.00 de la matinada a 161 municipis catalans, ha transcorregut «sense incidents greus».

En declaracions a Rac1 aquest dissabte, el conseller ha fet una «valoració positiva» i ha detallat que la Generalitat demanarà que la mesura, inicialment vigent una setmana, s'allargui 7 dies més per frenar l'increment de casos de covid-19 a Catalunya.

D'altra banda, el tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, també ha fet una valoració positiva d'aquest divendres a la nit i ha destacat que a la capital catalana s'han registrat aglomeracions en «espais habituals», com les platges.

Ha detallat que a la 1.00 de la matinada --quan començava el toc de queda--, encara hi havia concentracions de persones en espais públics semblants a les de setmanes anteriors, tot i que l'operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana ha «permès que a les 2.00 de la matinada la ciutat ja estigués buida».

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar divendres el decret del Govern per aplicar un nou toc de queda nocturn, que s'aplica a poblacions de més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada de la pandèmia superior a 400 contagis per cada 100.000 habitants.