El cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha estrenat el seu "Govern alternatiu" reclamant que es reuneixi la taula de diàleg entre els partits polítics catalans i amb un posicionament clar a favor de l'ampliació de l'aeroport de Barcelona-El Prat (Baix Llobregat).

Així ho ha dit aquest diumenge en una compareixença al Palau Recasens de Barcelona en la que ha estat la presentació del seu Govern alternatiu, una iniciativa amb la qual pretén "fiscalitzar" l'executiu de Pere Aragonès fent una oposició "constructiva".

"Una bona oposició ajuda a fer un bon Govern. El centre de l'acció política del Govern alternatiu de Catalunya pivotarà al voltant de la política real, la que prioritza el que realment importa per sobre de qualsevol altra cosa", ha assenyalat Illa en la seva intervenció.

Amb l'objectiu de "reprendre el camí del retrobament", en paraules d'Illa, el grup del PSC-Units al Parlament ha registrat una proposta de resolució en la qual insta el Govern a convocar una taula de diàleg entre les forces polítiques catalanes amb representació parlamentària.

"Vivim junts, decidim junts. Crec, honestament, que és de vital importància obrir un procés de diàleg a Catalunya, per escriure una nova pàgina de concòrdia, de respecte i de retrobament al nostre país que faciliti arribar a amplis consensos, pel bé de la ciutadania del país", ha afirmat Illa.

Així mateix, el Govern alternatiu ha emès un primer posicionament a favor de l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat: "Un aeroport amb més connexions és un clar avantatge econòmic i social, no podem deixar passar aquesta oportunitat i demorar el projecte".