El Departament de Salut administrarà la vacuna de Moderna als guàrdies civils i policies nacionals destacats a Catalunya a partir del pròxim dilluns, segons han informat fonts coneixedores de l'organització de la immunització.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar a la Generalitat dimarts passat que en el termini de 10 dies garantís la vacunació als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a Catalunya amb la mateixa proporció que els Mossos d'Esquadra, que tenen una cobertura del 80,39%, segons les dades aportades pel Departament de Salut en el procés judicial.

El Departament de Salut reserva la vacuna de Moderna per a ús hospitalari, principalment per a immunitzar al personal sanitari (79,5% ja té la pauta completa) i a pacients amb malalties greus, també majoritàriament ja immunitzats.

D'aquesta manera, no hi hauria afectació sobre la vacunació de la població general d'entre 70 i 79 anys, objectiu principal del Departament de Salut aquestes setmanes i als quals s'inocula Pfizer i Janssen.

Per a aconseguir el mateix percentatge en el Cos Nacional de Policia a Catalunya seria necessari punxar a 2.065 persones i, en el cas de la Guàrdia Civil, a 2.333, la qual cosa sumaria en total 4.398 agents.