03 de febrer de 2021
03.02.2021
L'Empordà

Catalunya mantindrà restriccions contra la Covid-19 "amb petites obertures"

Argimon estima que el ritme de descens epidemiològic s'accelerarà

03.02.2021 | 18:42
La restauració i el comerç esperen novetats.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest dimecres que el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) anunciarà dijous les noves restriccions per contenir la covid-19 que seran "de continuïtat però amb petites obertures".

Així ho ha dit en una conferència de premsa al costat de la sots-directora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, en la qual ha descartat concretar cap de les mesures perquè encara no ho tenen "tot tancat".

Les restriccions actuals, que van entrar en vigor el 7 de gener i s'han prorrogat fins dilluns vinent, contemplen el confinament municipal i limitacions al comerç, perquè els caps de setmana tan sols poden obrir els establiments de productes essencials, entre d'altres mesures.

Sobre la situació epidemiològica actual -un dels factors que tenen en compte a l'hora de decretar les restriccions-, Argimon ha concretat que es manté un "descens tímid" dels indicadors que s'ha registrat aquestes tres setmanes a Catalunya d'aproximadament un 2%.

Així mateix, el secretari ha estimat que aquest "ritme lent" de descens s'accelerarà aquests pròxims tres dies entre un 5 i un 7% i esperen passar dels prop de 20.000 casos setmanals a gairebé 15.000 contagis a la setmana, la qual cosa segons el parer d'Argimon implica un descens important.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook