Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) han elegit aquest dissabte Kènia Domènech com a portaveu, qui s'ha convertit en la primera dona a ocupar aquest càrrec a l'organització.

Ha estat durant la celebració del 29è Congrés Nacional, que ha reunit més de 400 joves i que s'ha celebrat telemàticament a causa de la pandèmia, han informat les JERC en un comunicat.

Kènia Domènech ha afirmat que en les properes eleccions catalanes "està en joc la supervivència de les persones joves" i s'ha compromès a alçar la veu contra la inestabilitat econòmica, social i emocional per omplir les urnes de vots socials, civils i polítics, en les seves paraules.

La portaveu ha assegurat que les JERC és l'organització en millors condicions per representar els interessos de les classes populars i per augmentar "les quotes de benestar a la joventut".

Durant la sessió, les JERC han aprovat també una ponència ideològica que marcarà el seu rumb polític i que posa el focus en les desigualtats socials, i també en els reptes ecologistes, feministes i estudiantils.

Pere Aragonès

En el discurs de cloenda de l'acte, el coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat que Catalunya "ha de retornar a la joventut els sacrificis que estan fent durant la pandèmia" i ha considerat imprescindible parlar de salut emocional, habitatge, precarietat juvenil i serveis públics de qualitat.

Ha posat en valor el 30% de rebaixa en les matrícules universitàries i s'ha posicionat al costat de les JERC "per avançar en aquest país nou de llibertat, justícia, mirada feminista i compromès amb la sostenibilitat".