06 de juliol de 2020
06.07.2020
L'Empordà
Barcelona

El Memorial Democràtic destina 195.000 euros per a recerca del passat recent

Hi opten activitats sobre la Segona República, la Guerra Civil, la repressió del franquisme o l'exili

06.07.2020 | 11:01
La ruta Walter Benjamin de Portbou forma part de la Xarxa d'Espais de Memòria

El Memorial Democràtic destinarà 195.000 euros a subvencionar projectes que donin a conèixer el passat recent. Segons una convocatòria publicada al DOGC, es finançaran activitats de recerca i de difusió de la memòria democràtica relacionades amb el coneixement de la Segona República, la Generalitat republicana, la Guerra Civil, les víctimes del conflicte per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, la repressió de la dictadura franquista o l'exili i la deportació. També poden ser projectes sobre l'intent d'eliminar la llengua i la cultura catalanes, els valors i les accions de l'antifranquisme i totes les tradicions de la cultura democràtica. Hi poden optar ens locals, associacions, empreses i particulars.

Segons la convocatòria, la finalitat de les idees que es presentin ha de ser donar a conèixer "d'una manera científica i objectiva" el passat recent.

Les propostes s'hauran d'acollir a un dels quatre àmbits que apareixen a les bases. Un és el d'actuacions commemoratives d'esdeveniments o d'homenatge a persones "que s'hagin significat pel seu compromís amb la lluita per la defensa i el restabliment de les llibertats i la democràcia". Un altre àmbit inclou activitats de difusió i formació com ara congressos, seminaris o exposicions.

El tercer àmbit contempla investigacions "inèdites" en matèria d'història i memòria mentre que el darrer àmbit serien projectes destinats a la catalogació, inventari i digitalització de fons documental.

Els projectes rebran un màxim de 4.000 euros cadascun, excepte en casos de difusió i formació, en què el topall seran 7.000 euros.

Els ens que vulguin presentar sol·licituds per a beneficiar-se de la subvenció tenen 20 dies hàbils des de la publicació de la convocatòria al DOGC per presentar la documentació. La resolució de les subvencions es farà en un termini màxim de sis mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook