La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que Catalunya ha baixat de les 1.000 persones a la UCI per primer cop des del 25 de març. Les unitats de crítics estan al 66% de la seva capacitat. Tot i així, ha remarcat que la situació continua sent de tensió, perquè els llits es van haver de triplicar pel coronavirus, de forma que en realitat s'està ocupant el 167% de la capacitat habitual de llits d'UCI. De moment gairebé s'han fet 200.000 PCR, més de 29.000 en residències. 743 persones grans han estat reubicades en espais nous i en altres residències.

S'han obert dos espais per a usuaris de residències a la Catalunya Central, 8 a Ponent i Alt Pirineu i Aran, 4 a Tarragona i l'Ebre, 1 a les comarques gironines i 6 a Barcelona. Són antigues residències, hotels i clíniques.

Pel que fa als hotels que s'han habilitat per a professionals sanitaris, n'hi ha 5 a Barcelona, 6 al nord de la regió metropolitana, 8 al sud, 4 a la Catalunya Central, 4 a les comarques gironines, 4 al Camp de Tarragona i 2 a les Terres de l'Ebre.