Seat aturarà la producció de respiradors d'emergència OxyGEN a la planta de Martorell arran de la descongestió progressiva de les UCI als hospitals, segons han informat fonts de la companyia. Ja s'han entregat més de 500 unitats del model -que es va començar a fabricar el passat 3 d'abril després de rebre el vistiplau de l'Agència Espanyola del Medicament- i es reprendrà la seva fabricació en cas d'un rebrot de la pandèmia de coronavirus i la necessitat de més respiradors d'emergència a les urgències dels centres hospitalaris. Els 150 empleats voluntaris de Seat que han participat en el projecte OxyGEN -dissenyat per l'empresa Protofy.xyz- estaran exempts de l'ERTO i rebran un permís retribuït per part de l'automobilística.

Sota la direcció dels doctors Manel Puig de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol; Oriol Estrada de l'Hospital Germans Trias i Pujol i de Josep Maria Nicolás de l'Hospital Clínic, els respiradors OxyGEN compten amb més de 80 components electrònics i mecànics i adapten el motor d'un neteja parabrises. L'objectiu d'OxyGEN és ajudar a la ventilació en situació d'absència de respiradors convencionals en aquells pacients amb problemes respiratoris severs, com els provocats per la covid-19. Només es contempla per al seu ús transitori en situació d'emergència i d'absència d'un ventilador convencional disponible.

Es tracta d'un dispositiu d'emergència que permet automatitzar els balons ressuscitadors manuals (tipus AMBU), de manera mecanitzada i autònoma, per utilitzar-los com a suport a la respiració. Així mateix, permet controlar la freqüència respiratòria, el volum corrent i la ràtio inspiració/expiració de forma constant i objectiva proporcionant al pacient un suport que, d'una altra manera, no tindria. Seat precisa que no tancarà la línia de producció de respiradors OxyGEN -situada a la planta 9, la del Seat León- davant la possibilitat que hi hagi un repunt de casos de la covid-19 i es necessitin més aparells d'emergència arreu de l'Estat.

La tecnologia del respirador OxyGEN és oberta i lliure, i qualsevol empresa del món pot produir-lo de forma gratuïta.