Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous un jove veí de Lleida que havia assaltat i abusat sexualment de diverses noies pels carrers de la ciutat. L'arrestat, de 24 anys i nacionalitat espanyola, està acusat d'un delicte d'agressió sexual i tres d'abusos sexuals.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a finals del 2018 a partir d'una sèrie d'assalts a noies de la capital del Segrià. L'individu atacava les noies al carrer, feia tocaments violents i, en algun dels casos, aprofitava que la víctima entrava a casa per abusar-ne a l'entrada de l'edifici.

Aquest és el cas d'una nena de 12 anys que va ser agredida al portal de casa seva, al barri de Balàfia, l'abril del 2019. La menor tornava de passejar el gos quan va ser abordada per un home, que la va tirar violentament a terra i va intentar abaixar-li els pantalons per fer-li tocaments. La mare de la nena va acudir a auxiliar-la després de sentir-la cridar i l'agressor va fugir.

La rapidesa dels assalts, el fet que agredia per l'esquena i que es tapava la cara van dificultar la investigació policial. Tot i això, els mossos van recopilar indicis de les agressions, moltes comeses a primera hora del matí. A mitjans de l'any passat se'n van produir també al barri de Pardinyes i l'últim dels fets denunciats, el desembre de 2019, va passar al barri dels Instituts, de Lleida. Finalment, els Mossos d'Esquadra van enxampar l'agressor aquest dijous 9 de gener: un jove de 24 anys i amb domicili proper a l'última agressió sexual.

Ara, la investigació continua oberta i no es descarten noves acusacions, ja que es tracta d'un violador «molt actiu» que podria haver començat la seva activitat abans del 2018. El detingut va passar ahir a disposició judicial, al Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, que va decretar el seu ingrés a presó.