Els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena d'avisos fins a les 10 hores d'aquest diumenge al matí per la forta ventada arreu de Catalunya. Gran part de les actuacions, el 90%, han estat per retirar branques i arbres caiguts, però també s'han assegurat pals de la llum i tendals.

La majoria dels avisos als Bombers (17) s'han donat a la regió d'emergències de Girona, 9 dels quals de Girona ciutat. Com a incidència més destacada, a Benissanet (Ribera d'Ebre), les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna. L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Dues dotacions dels Bombers -amb l'ajuda d'una autoescala- han actuat a la zona.

Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i, segons dades de les estacions automàtiques del Meteocat i Meteoclimatic, aquest matí destaquen ratxes com els 137,2 km/h de Portbou, els 116 km/h de la Riba, els 90,4 km/h del Perelló, els 86,4 km/h d'Alguaire o els 80 km/h de Porqueres.