El tribunal de primera instància belga que ha de decidir sobre l'ordre de detenció i entrega contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha decidit aquest dimarts ajornar la vista sobre el cas fins al pròxim 16 de desembre, segons ha indicat l'exmandatari català.

La defensa de Puigdemont havia anunciat ja que demanaria posposar la vista que estava fixada per a aquest dimarts a la Cambra del Consell -el tribunal neerlandòfon que porta el cas- per poder presentar observacions per escrit.

"Finalment el tribunal ha acceptat la nostra petició d'ajornar la vista fins al 16 de desembre. Al desembre ens tornarem a posar en mans de la justícia, com sempre a treballar amb plena independència i plena professionalitat", ha afirmat Puigdemont.

L'advocat de Puigdemont Simon Bekaert ha confirmat que el ministeri públic belga advoca per lliurar a Espanya l'expresident català pels delictes que recull l'euroordre en contra seu, sedició i malversació.

"Per suposat, contestarem a això a través d'observacions escrites. Invocarem la immunitat i usarem els mateixos arguments que fa dos anys, perquè estan en joc els mateixos arguments i alguns addicionals", ha dit Bekaert.

Segons la defensa de l'exmandatari català, el jutge d'instrucció escoltarà els arguments de les parts el pròxim 16 de desembre, informació que tindrà en compte al costat d'allò aportat en les al·legacions per escrit, i podria traslladar algunes preguntes tècniques durant aquesta vista, que es prolongarà més que la d'avui.

El jutge determinarà llavors una data per donar a conèixer la seva decisió, que podria comportar el lliurament a Espanya de Puigdemont o el rebuig d'aquesta, però també la remissió d'una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el cas.