Els Mossos d'Esquadra han detingut per temptativa d'homicidi un manifestant acusat de llançar dimecres passat material pirotècnic contra un helicòpter de la policia catalana en les protestes per la condemna als líders del procés.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, el detingut ha estat identificat a partir d'imatges obtingudes per la policia com l'autor del llançament de pirotècnica a un helicòpter dels Mossos dimecres i és a comissaria a l'espera de passar a disposició judicial, acusat d'un delicte de temptativa d'homicidi.

L'helicòpter atacat sobrevolava el barri barceloní de l'Eixample dimecres passat, durant una protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) per denunciar l'actuació de la policia catalana en els incidents de les mobilitzacions.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra han detingut també avui un altre activista pels incidents ocorreguts dilluns passat a l'aeroport del Prat, en les protestes per la condemna als líders del procés.

Aquest segon detingut està acusat d'un delicte de desordres públics, per la seva presumpta relació amb els disturbis provocats per grups de manifestants a l'aeroport de Barcelona, on milers de persones van bloquejar dilluns els accessos en una protesta que va derivar en enfrontaments amb la policia.

Segons han informat fonts policials, amb aquests dos arrestos s'eleva a 201 la xifra total de detinguts als últims dies per la seva presumpta relació amb els disturbis provocats en les mobilitzacions contra la sentència del Suprem a tot Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra preveuen practicar noves detencions durant els pròxims dies vinculades als disturbis, conforme vagin identificant els esvalotadors a les fotografies i imatges de vídeo que han recollit sobre el que va passar.