La Guàrdia Urbana de Barcelona va desmantellar una plantació amb 3.000 testos de marihuana d'una nau industrial al barri de Sant Martí de Provençals i va detenir nou persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública. La policia municipal va informar que la intervenció va començar dijous, quan agents que vigilaven la nau industrial van detectar un grup de quatre persones que, en sortir del local, intentaven forçar un vehicle estacionat al carrer.

Aquest episodi va motivar la detenció dels quatre sospitosos i el descobriment de la plantació dins la nau, fet pel qual la policia va detenir també cinc persones més relacionades amb l'activitat il·lícita detectada. Durant l'escorcoll, que es va efectuar l'endemà, es van localitzar 3.000 plantes de marihuana i 83 quilos en cabdells, material que es trobava en una plantació interior d'alt rendiment productiu i el valor al mercat negre de la qual frega els 415.000 euros.

La nau tenia dos nivells de més de 400 metres quadrats de superfície i estava dotada d'extractors industrials, filtres d'ozó, depuradores d'aigua industrial, més de 200 llums de sodi i fases elèctriques d'alta tensió connectades sense comptador. Els responsables de la plantació estaven, a més, habilitant una altra sala amb una capacitat per a 3.000 plantes més. Segons Endesa, el consum total defraudat és l'equivalent al que realitzarien 230 famílies.