La intensa pluja que va caure ahir a Barcelona va provocar la inundació d'almenys dues estacions de metro i altres afectacions en el transport públic. Segons va informar El Periódico, les estacions que van tancar accessos per la presència d'aigua acumulada són la d'Espanya en la línia 1, i la de Collblanc, en la línia 5, segons va detallar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La intensa pluja també va obligar a aturar el telefèric de Montjuïc durant una mitja hora, aproximadament, tal com va anunciar TMB a través de Twitter. El servei, però, ja es va establir.

Les tempestes van proliferar ahir a tot el litoral. A Tiana, al Maresme, van caure més de 59 litres en menys d'una hora. A Badalona, van hissar la bandera vermella a les platges perquè la pluja va empendre residus al mar i altera la qualitat de l'aigua.

La circulació ferroviària va estar tallada entre Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant per un arbre caigut a les vies a causa de la tempesta. Protecció Civil va situar el pla Ferrocat en estat de prealerta per aquest tall que va efectar els trens de la línia R16 de Rodalies. En aquest sentit, es van registrar retards superiors als 30 minuts. A la tarda una tempesta acompanyada de pedra va afectar cultius de fruita dolça a diferents punts del Pla d'Urgell.

Segons el sindicat Asaja, la pedra va caure de forma molt «focalitzada» entre Castellnou de Seana, Golmés i Vila-sana provocant danys que poden anar entre el 30 i el 40%.

El president del sindicat a Lleida, Pere Roqué, va lamentar que aquest tipus de tempestes que no tenen una afectació del 100% «suposen més feina al pagès», ja que haurà de triar la fruita.

Central de Vandellós

La central de Vandellós va patir una aturada automàtica del reactor a causa de la pèrdua d'una línia elèctrica de 400 kilowatts provocada per la tempesta.