El primer sorteig extraordinari de la Grossa de Sant Joan va deixar desert el premi més important i que estava dotat amb 3 milions d'euros. La sèrie 18 del 13156 no s'ha venut. Tot i això, dels 35 bitllets d'aquest número se n'han venut 13 a un estanc de Molins de Rei, que va acabar repartint 390.000 euros -30.000 euros per bitllet.

Han fet falta més de 30 anys perquè la sort es deixés veure pel cèntric estanc Margarit de Molins de Rei. L'emblemàtic negoci de la plaça La Creu, que l'àvia de la família va fundar l'any 1940 i que actualment regenta el net, Jaume Margarit, va repartir aquest dilluns 390.000 euros del primer premi de la Grossa de Sant Joan. «Fa més de 30 anys que som fidels a Loteria de Catalunya però mai havíem tingut la sort de donar cap premi», va explicar el propietari de l'establiment que va indicar que van vendre un total de tretze números del 13156. «La majoria d'un en un i per finestreta», va detallar. Per aquest motiu es mostra esperançat que s'hagi repartit entre clients habituals i veïns de la població.

La família Margarit no va escatimar el cava per celebrar el primer premi que reparteixen d'ençà que l'any 1940 la seva àvia va obrir les portes de l'estanc ubicat al centre del municipi. «Sempre hem estat aquí, primer amb ella, després amb el meu pare i ara porto jo el negoci», va explicar Jaume Margarit, propietari de l'establiment.

Margarit afirma que tot i que sempre han estat «fidels» a Loteria de Catalunya, mai abans havien repartit un guardó. «Sempre pensàvem quan arribaria el dia i mira, ja el tenim aquí», va apuntar satisfet.

L'estanquer va explicar que tenien el talonari sencer del 13156 i que n'han venut tretze números. Els divuit restants els van retornar. «Creiem que s'han anat comprant d'un en un en el taulell i que la cosa estarà repartida perquè cap entitat se n'havia quedat diversos», va detallar. Alhora s'ha mostrat convençut que la major part del premi haurà anat a parar a gent del poble i clients habituals.

Margarit reconeix que les vendes de la Grossa de Sant Joan no s'han «animat» fins als darrers dies, però confia que aquest premi els permetrà millorar els beneficis per la Grossa de Cap d'Any.

Els 390.000 euros que s'han repartit a Molins de Rei representen el premi més gran de la primera edició de la Grossa de Sant Joan, ja que la sèrie 18 del número guanyador, el 13196, no s'ha venut, i el guardó valorat en 3 milions va quedar desert.

La Grossa de Sant Joan també va premiar amb 10.000 euros per bitllet els afortunats que tenien un dels cinc números especials: 35511, 04465, 18268, 28799, 06966. S'han venut a Banyoles, Sant Joan de Vilatorrada, Parets del Vallès, Barcelona i Terrassa, respectivament.

Els premis es podran cobrar durant els 90 dies després de la data del sorteig, és a dir, fins al 22 de setembre a la seu de Loteria de Catalunya. Aquells premis de menys de 1.000 euros, però, es podran cobrar a qualsevol dels 2.200 punts de venda autoritzats i a través de transferència bancària. Els premis de fins a 120 euros es podran cobrar en metàl·lic en aquests mateixos punts de venda.

D'altra banda, Loteries de Catalunya informa que des d'aquest dimarts ja es podran adquirir els bitllets de la Grossa de Cap d'Any, que aquest 2019 arriba a la seva setena edició. La principal novetat respecte de l'edició anterior és que es posaran a la venda 100.000 números, 20.000 més que l'any 2018.