La Guàrdia Civil va desarticular ahir una organització dedicada al tràfic d'haixix des del sud d'Espanya fins a França i Itàlia. Durant l'operació es van intervenir més de 22.000 euros, 220 kg d'haixix, un quilo de marihuana, 400 caixes de tabac de contraban, i diverses armes i munició, així com telèfons mòbils i equips radiotelefònics.

L'operació, que es va dur a terme gràcies a la col·laboració de les sunitats de la Guàrdia Civil de totes les ciutats implicades, així com de la policia francesa i els cossos de seguretat italians, saldat amb disset persones detingudes a Cantàbria, tres a la Jonquera, tres a Sevilla, dues a Jaén, dues a Huelva i dues a Màlaga.

Operació Internacional

L'organització transportava camions de droga des del sud d'Espanya fins a la capital catalana, Barcelona. La ciutat comptal feia de punt de sortida d'Espanya, i des d'allà es dirigien a la Jonquera per continuar fins a França, creuar el país gal i arribar fins a Itàlia.

Va ser precisament al pas fronterer, a la Jonquera, on el novembre de 2018 un dispositiu policial va interceptar un vehicle amb prop de 115 kg d'haixix.