El ple de l'Eurocambra ha decidit aquesta setmana, per 410 vots a favor, 192 en contra i 51 abstencions, endarrerir a 2021 l'eliminació del canvi d'hora bianual a la Unió Europea (UE) i no a l'abril d'enguany com va plantejar inicialment la Comissió Europea. Per tant, l'horari d'estiu arriba la matinada d'aquest diumenge 31 de març: a les 2.00 seran les 3:00 a la Península i a la 1.00 seran les 2.00 hores a les Illes Canàries.

La intenció de la Comissió Europea (CE) de desfer-se del canvi d'hora va començar després de realitzar una consulta pública. Els resultats d'aquesta enquesta van reflectir que la majoria dels europeus preferien acabar amb el canvi d'hora. Així i tot, encara no s'ha arribat a un acord sobre els avantatges o perjudicis de la suspensió del canvi d'hora.

Va ser la consulta de major participació en la història: van votar 4,6 milions de persones dels 28 països de la UE. Els resultats: un 84% d'aquests ciutadans va votar en contra del canvi d'hora. Aquest és el motiu pel qual la CE va insistir a mantenir sempre la mateixa hora.

La normativa que regula el canvi d'hora és la Directiva Comunitària del Canvi d'hora. Aquesta fixa el pas de l'horari d'hivern al d'estiu l'últim diumenge de març a tota Europa i el d'estiu a hivern, l'últim diumenge d'octubre. L'objectiu d'aquesta normativa era l'estalvi energètic per afavorir l'aprofitament de llum diürna.