El secretari general del PCE, Enrique Santiago, ha exigit aquest dimecres a Joan Josep Nuet la "dimissió immediata" del seu càrrec com a coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) després que anunciés aquest dilluns que serà el número 4 d'ERC per Barcelona a les eleccions generals.

En declaracions a Europa Press, Santiago ha indicat que és "absolutament incompatible" presentar-se per ERC i exercir qualsevol tipus de responsabilitat a EUiA, "encara més si es tracta de la coordinació general". "El més adequat, correcte i coherent políticament és una dimissió immediata, perquè no es generi confusió entre projectes polítics", ha afegit.

Segons ha recordat, el projecte d'EUiA, soci preferent d'Esquerra Unida (IU) per a Catalunya, "no és sobiranista ni independentista, sinó d'Estat federal, republicà i unitari". Per aquest motiu, i amb l'objectiu de no crear cap confusió en període electoral, ha assenyalat que és de "sentit comú" que presenti la seva dimissió.

En cas que no sigui així, o que des d'EUiA no es prenguin les decisions adequades, Santiago ha advertit que "caldria revisar la relació entre les dues organitzacions polítiques (EUiA i IU)". "EUiA és una organització independent, tenen un protocol de relacions amb IU però no és una federació, amb la qual cosa no és un problema administratiu, és un problema polític; per això demanem sensatesa i coherència política", ha aclarit.

En aquest sentit, des del PCE consideren que Nuet ha tingut temps suficient des d'aquest dilluns per dimitir, i han mostrat sorpresa perquè no ho hagi fet encara, perquè "és de sentit comú". A més, li ha retret que d'aquesta manera "es pot generar confusió a la societat catalana".

Nuet va anunciar que estaria a les llistes de les generals del 28 d'abril amb ERC aquest dilluns, en la roda de premsa en què Sobiranistes i ERC presentaven la seva coalició.