L'exconsellera de Presidència Neus Munté va al·legar ahir al Suprem que, quan va dimitir, dos mesos i mig abans de l'1-O, el Govern de Puigdemont no apostava «en cap cas» per la via unilateral. ha ressaltat que el Govern sempre es va moure en un escenari de «recerca de diàleg i solució acordada» amb el Govern de Mariano Rajoy amb vista a acordar un referèndum.

«Jo compartia i comparteixo aquesta via», va afirmar Munté per deixar clar que no hi va haver raons polítiques que la portessin a dimitir el 14 de juliol del 2017, a poc més de dos mesos del referèndum de l'1-O.

Per altra banda, el qui va ser responsable d'Interior a Catalunya sota la vigència de l'article 155 de la Constitució, Juan Antonio Puigserver, va afirmar ahir durant la seva declaració com a testimoni en el judici pel procés independentista que en la Junta de Seguretat celebrada el dia 28 de setembre del 2017 va haver-hi «discrepàncies» entre els representants de la Generalitat i els del Govern de Mariano Rajoy perquè l'expresident català va assenyalar que l'ordre d'impedir el referèndum de l'1-O no es podia «anteposar a la normal convivència ciutadana». Així ho ha dit aquest secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, la declaració del qual ha donat inici a la sessió de la tarda del judici, que ha estat suspès una hora i mitja per dinar. A preguntes del fiscal Jaime Moreno, Puigserver ha explicat que l'expresident de la Generalitat va convocar aquesta reunió després de conèixer un dia abans que la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Mercedes Armas havia dictat una interlocutòria per ordenar la confiscació de material electoral i impedir la celebració de la votació, que havia estat declarada il·legal pel Tribunal Constitucional.