El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt que «la major part de la responsabilitat» de la mort del professor apunyalat per un alumne el 2015 en un institut de Barcelona és de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. Tal i com publicava el diari ARA, el Consorci d'Educació de Barcelona, format per aquests dos òrgans municipals, és responsable dels fets ocorreguts fa quatre anys.

El tribunal obliga a indemnitzar amb 250.000 euros la família de la víctima. Concretament, 100.000 euros al pare i la mare, i 50.000 al germà. D'aquesta manera, el tribunal rebutja els arguments del Consorci d'Educació de Barcelona i la companyia asseguradora, que no volien indemnitzar la família del docent assassinat perquè deien que no hi havia un nexe causal entre l'acció de l'alumne i la de l'administració per uns fets «imprevisibles i inevitables».

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril de 2015 a l'IES Joan Fuster de Barcelona, quan un alumne de segon d'ESO va apunyalar Abel Martínez, de 35 anys. L'alumne també va ferir una altra professora i diversos alumnes després d'entrar armat al centre amb una ballesta i un matxet. El professor mort feia pocs dies que havia arribat al centre, on estava fent una substitució.