El pare del nadó d'un mes ingressat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona ja va ser investigat per presumpte maltractament a un altre fill, fruit d'una relació anterior. El noi va acudir el 2017 a un centre hospitalari amb el nadó i, davant les sospites de maltractament, el centre va activar el protocol.

Aleshores, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i els Mossos d'Esquadra van actuar en el cas, però la investigació no va poder determinar si les lesions eren accidentals o provocades, i el cas va quedar arxivat. Malgrat tot, al pare li van retirar la custòdia del fill, segons ha informat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Aquest dimecres passat el noi va acudir al Joan XXIII amb el seu segon fill i el centre va tornar a activar el protocol. En aquesta ocasió, els Mossos van detenir el noi i la mare del nadó, veïns de Montblanc i de 21 i 22 anys respectivament, pels presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar. La parella, que no té antecedents policials, passarà avui a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona.

De la seva banda, la DGAIA va assumir la tutela del nadó després d'obrir un expedient de desemparament. El Departament d'Afers Socials es personarà com a acusació particular a la causa judicial en defensa dels drets de l'infant.