Cinc dels 18 suposats membres d'una cèl·lula gihadista que van ser detinguts dimarts a Barcelona, dels quals se sospita que tenien la voluntat d'atemptar, compareixeran avui davant l'Audiència Nacional.

El jutge Manuel García Castelló interrogarà aquesta tarda cinc dels detinguts en l'operació desplegada aquesta setmana contra el gihadisme, que es va saldar el passat dimarts amb 18 arrestats a Barcelona i Igualada, als quals se'ls atribueix la «voluntat» d'atemptar a la capital catalana. L'últim dels detinguts va ser arrestat la tarda del dimarts, segons va informar la policia catalana.

Malgrat l'alt nombre de detencions, finalment només han estat cinc els posats a disposició del titular del jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional. Els altres tretze detinguts han quedat en llibertat en espera de ser citats pel jutge.

Els cinc arrestats es trobaven en «avançat estat de radicalització i tenien la convicció i el propòsit d'atemptar», segons va explicar el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

L'anomenat cas Alexandría «ha vingut investigant durant l'últim any als presumptes terroristes detinguts», que segons Buch «formaven part d'una organització criminal que havia fet del delicte el seu modus de vida» a través de robatoris i furts.

Sense capacitat d'atacar

El mandatari de Catalunya també va destacar que, si bé els detinguts tenien intenció de cometre un atemptat a Barcelona, «el treball d'anàlisi i investigació dels Mossos d'Esquadra ha fet que en cap moment» hagin tingut la capacitat de dur a terme cap atac.

El grup es dedicava a delictes contra el patrimoni de manera principal, tot i que «algun» dels detinguts també va incórrer en suposada falsedat documental i tràfic d'estupefaents.