La Fiscalia va donar suport davant el jutge de guàrdia de Manresa al fet que l'exconseller Josep Rull pogués sortir de la presó de Lledoners per anar a visitar el seu fill hospitalitzat, si bé el jutge no va adoptar cap decisió en concloure que la competència requeia en el Tribunal Suprem.

El Tribunal Suprem estudiarà si el permís extraordinari d'urgència concedit a Rull la vigília del dia de reis pels serveis penitenciaris de la Generalitat, sense avisar prèviament l'alt tribunal, va ser irregular i, en el seu cas, determinar si existeixen indicis de delicte en aquesta actuació. En un acte del passat 5 de gener, el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Manresa, que estava en funcions de guàrdia aquell dia, detalla que, després de rebre un fax de la presó de Lledoners en què li comunicava la petició de Rull d'obtenir un permís extraordinari, la Fiscalia va informar favorablement perquè s'accedís a la seva sol·licitud.

Discrepàncies amb el jutge

El jutge, que no comparteix la decisió de la Fiscalia, va rebre la comunicació procedent del Centre Penitenciari de Lledoners a les 14.20 hores de dissabte passat 5 de gener, i la va traslladar a la Fiscalia, que en un informe va donar suport a la sol·licitud de l'exconseller de Territori «per raons d'urgència» i en virtut del reglament penitenciari.

En un vis a vis familiar a la presó, el fill de Rull va caure i va patir una forta commoció al cap, que li va produir una pèrdua de coneixement, de manera que va haver de ser hospitalitzat. Rull, per a qui la Fiscalia demana 16 anys de presó per un delicte de rebel·lió agreujada amb malversació, va sortir del centre penitenciari a les 17.18 i va tornar a la presó a les 19.20 hores, dues després de la seva sortida.