L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar ahir la compra d'un edifici de 114 pisos al barri barceloní de la Marina per «rescatar-lo dels especuladors i els fons voltors», que ampliaran el parc públic d'habitatge i es destinaran a «cobrir el dèficit» de la Taula d'Emergència social.

«Mai s'havia comprat tant habitatge», va subratllar Colau, que va destacar que el bloc, que ha costat 5,8 milions, és el més gran adquirit en tots els temps per l'Ajuntament; i amb aquesta operació el consistori ha comprat, mitjançant diferents formes, 661 habitatges durant aquest mandat i ha invertit 64,12 milions en la seva compra i rehabilitació.

L'edifici, que era propietat d'una societat formada en un 50% pel BBVA i l'altre 50% pel Consorci de la Zona Franca, té 59 pisos buits, la major part dels quals es destinaran a la Taula d'Emergència social, i els que ja estan ocupats continuaran en règim de lloguer protegit. L'alcaldessa va posar de relleu la feina de l'Ajuntament en matèria d'habitatge i ha assegurat que es tracta de l'administració de tot l'Estat que «més està fent pel dret a l'habitatge». En aquest sentit, Colau va destacar l'augment al parc d'habitatge públic per la via de la construcció i també de l'adjudicació.