Els Mossos d'Esquadra investiguen la gestió de la consellera de Cultura, Laura Borràs, quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Agents de la policia catalana van entrar ahir a aquest organisme i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació a la recerca de documentació per ordre judicial.

Fonts del TSJC van assegurar que la investigació no està ordenada per l'alt tribunal català. L'operació, anomenada Atenea, investiga la presumpta contractació irregular per a la reforma i la creació de pàgines web oficials, segons va avançar ahir la Cadena SER, a partir del possible fraccionament dels encàrrecs per rebaixar el cost i no haver de fer concursos públics.

Delictes econòmics

L'operació la van portar a terme agents de la unitat de delictes econòmics en col·laboració amb la de delictes informàtics. La investigació està secret de sumari.

El Departament de Cultura també va confirmar l'entrada dels Mossos a la Institució de les Lletres Catalanes. Borràs va estar cinc anys al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes com a directora. Els Mossos d'Esquadra van escorcollar també la seu del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat en el marc d'un dispositiu en el qual s'investiga una suposada contractació irregular per a la creació de pàgines web.

Segons va informar la Cadena SER i van confirmar a Efe fonts de la investigació, agents de la policia catalana es van personar a primera hora d'ahir al matí a la seu del CTTI per buscar informació vinculada amb aquesta investigació, que es manté sota secret d'actuacions.

Les fonts consultades per Efe van desvincular l'operació d'ahir amb la investigació al CTTI pel seu paper durant l'1-O, per la qual cosa aquest centre ja va ser objecte de diversos registres per part de la Guàrdia Civil en els dies previs i posteriors al referèndum il·legal.