23 de novembre de 2018
23.11.2018

Artur Mas reivindica la Crida com la «casa gran del sobiranisme»

?L'expresident de la Generalitat revela que va visitar Oriol Junqueras a la presó de Lledoners

23.11.2018 | 06:30

L'expresident de la Generalitat Artur Mas va assegurar que la Crida «hauria de ser la casa gran del sobiranisme», on s'agrupessin «sensibilitats, voluntats i estratègies diferents» sota un «paraigua comú» amb «prou força, nervi, pes i massa crítica per convertir-se en el motor» de l'independentisme. Segons l'opinió de Mas (que el 2007 va proclamar el seu objectiu de convertir el seu projecte polític en la «casa gran del catalanisme»), tenint en compte que ERC i la CUP no volen integrar-se en la Crida, cal intentar almenys configurar «el paraigua més gran».

Mas també va explicar ahir que recentment va visitar el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que és a la presó de Lledoners (Bages), i ha defensat convertir la Crida Nacional per la República en la «casa gran del sobiranisme».

En declaracions a Catalunya Ràdio, Mas va indicar que en la seva trobada amb Junqueras, i també amb l'exconseller Raül Romeva, van parlar de la «situació general» a Catalunya, de la sentència del Tribunal de Comptes pel 9-N, del judici per l'1-O, així com de «l'estratègia jurídica que seguir». Segons Mas, aquest judici per l'1-O representa una «oportunitat» per al sobiranisme per llançar un «missatge» intern i a «l'exterior» sobre «com actua l'Estat espanyol».

«És una oportunitat per llaurar a favor del projecte sobiranista», va remarcar Mas, que va assegurar que ja ha pogut visitar tots els presos sobiranistes llevat de a l'exconsellera Dolors Bassa i a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.


Via unilateral

Per a Mas, la «reacció» a unes hipotètiques condemnes pel referèndum unilateral de l'1-O «no ha de ser convocar eleccions» anticipades a Catalunya, perquè l'independentisme ja va aconseguir «la majoria» en els comicis del passat 21 de desembre, per la qual cosa no s'ha «de posar en risc».

Mas va dir ser «molt poc partidari» de la via unilateral cap a la independència perquè «no ens pot portar a la victòria». Això no obstant, encara que no és la seva «aposta», va puntualitzar que «quan un juga una partida tan dura com aquesta, no ha de renunciar d'entrada a cap possibilitat» futura al seu abast.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook