El franctirador detingut i empresonat per la seva intenció de matar el president del Govern, Pedro Sánchez, va ser contractat com a vigilant per reforçar de forma «excepcional» la vigilància del Centre de Telecomunicacions (CTTI) de la Generalitat dies abans de l'1-O i fins a les eleccions del 21-D.

Segons va avançar Rac-1 i va confirmar la conselleria de Polítiques Digitals en un comunicat, Manuel Murillo va ser requerit per l'empresa privada que s'encarrega de la seguretat del CTTI per formar part de l'equip de reforç de seguretat de l'organisme des del 19 de setembre, quan la Guàrdia Civil va registrar diversos edificis públics en una operació per impedir el referèndum, fins al 21 de desembre, data de les eleccions al Parlament.

El franctirador, que actualment està en presó preventiva, no va formar part en cap moment dels equips fixos de seguretat de l'edifici del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, del que s'encarrega la companyia Enerpro SL des de 2007, després d'un concurs.

En concret, segons la conselleria de Polítiques Digitals, Murillo va integrar un equip de seguretat que es va contractar amb motiu d'unes obres a l'edifici annex al CTTI, que requeria un reforç addicional per garantir-ne els accessos i el flux de persones al local.

Durant aquells dies, la Guàrdia Civil va acudir al CTTI diverses vegades en recerca d'informació per intentar avortar el suport logístic a l'1-O.

Murillo, fill de l'últim alcalde franquista de Rubí (Vallès Occidental), va treballar sempre al CTTI en horari nocturn i com a equip de reforç, segons la Generalitat.

Passat l'1-O, el franctirador va treballar durant el mes de novembre i fins al 21 de desembre, en els equips de suport en matèria de seguretat en un espai annex del CTTI que s'havia configurat amb motiu de la convocatòria de les eleccions autonòmiques catalanes.

Expedient informatiu

La conselleria de Polítiques Digitals va requerir ahir mateix un expedient informatiu a l'empresa Enerpro S.L. per recollir més informació sobre aquest assumpte.

Els mossos estan investigant si Murillo va poder passar informació a la Guàrdia Civil sobre els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.