El Govern preveu eliminar per al pròxim curs escolar els punts extres que tenen els nens celíacs en la preinscripció escolar, així com els que tenen pares i mares per ser exalumnes del centre elegit per als seus fills. El Consell Executiu, reunit ahir, va acordar obrir una consulta pública prèvia per conèixer l'opinió de la comunitat educativa i els sectors afectats sobre aquesta modificació de les condicions d'admissió de l'alumnat.

Però la voluntat, segons va expressar la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, en roda de premsa, és que aquests canvis ja estiguin introduïts en la preinscripció del pròxim curs 2019-2020. La conselleria vol modificar dos aspectes de l'actual decret d'admissió de l'alumnat i un d'ells és l'eliminació dels punts extres per malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí o metabòlic de l'alumne, inclosos els celíacs.

Menús específics

La raó que esgrimeix el Govern és que avui dia els menjadors escolars ja incorporen menús específics per als celíacs, pel que no seria necessari aquest tracte diferencial, ja que tenen l'opció de quedar-se a dinar a l'escola com la resta d'alumnes. L'altra modificació és l'eliminació dels punts addicionals per a pares, mares o germans que són exalumnes del centre escollit. Ensenyament creu que han de ser eliminats aquells punts que donen avantatge a fills d'exalumnes del centre per afavorir l'equitat i la igualtat en l'accés a l'escola.