30 de octubre de 2018
30.10.2018
L'Empordà

Florentino Pérez i 9 exministres, citats a la comissió d'investigació sobre el projecte Castor

Els grups han aprovat un total de 96 compareixences, entre les què també hi ha els consellers delegats de CaixaBank i Banc Santander

30.10.2018 | 06:30
Imatge d'arxiu d'una acció de protesta a Vinarós

La comissió d'investigació sobre el projecte Castor ha aprovat aquest dilluns la compareixença de 96 persones, totes les propostes que els grups han presentat. Entre les personalitats que la comissió ha cridat a comparèixer hi ha la del president d'ACS, Florentino Pérez i nou exministres com Álvaro Maria Nadal, Joan Clos, José Manuel Soria, José Montilla, Magdalena Álvarez, Josep Piqué, Rodrigo Rato i l'actual ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. També hi ha el director del projecte Castor, Carlos Barat, l'exconseller d'Indústria Josep Huguet, el Síndic de Gregues, Rafael Ribó, el conseller delegat de CaixaBank Gonzalo Gortázar i el del Santander José Antonio Álvarez. La comissió té previst començar les compareixences d'aquí a 15 dies.

(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 17.10, on per error fèiem referència al Banc Sabadell en lloc del Banc Santander. La notícia original ja ha estat modificada)

La reunió de la comissió també ha aprovat citar com a testimoni a l'exalcalde d'Alcanar Alfons Montserrat, exsecretari general d'Energia, Indústria, Comerç i Turisme Ignasi Nieto, els exalcaldes de Vinarós Javier Balada i Jordi Romeu, el president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer. També s'ha citat al periodista de l'ACN i autor del llibre 'Castor: La bombolla sísmica' Jordi Marsal, el periodista i membre del jurat popular sobre el projecte Castor David Fernández i el president de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, Marco Aparicio.

D'altra banda, en qualitat d'experts s'ha aprovat demanar la compareixença del catedràtic d'enginyeria geològica de la Universitat Complutense de Madrid, Luís González de Vallejo, el president del Col·legi oficial de Geòlegs de Catalunya, Ramon Pérez, el president de la Patronal CECOT, Antoni Abad, l'eurodiputat Ernest Urtasun, el periodista Jordi Évole, el degà del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Oriol Artisench, i representants de l'Institut Geogràfic de l'Estat, el Banc Europeu d'Inversions, la Plataforma Ciutadana en defensa de les Terres del Sénia, l'Associació d'Afectats Plataforma Castor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook