El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimecres una "mediació internacional per trobar una solució política a la situació actual de Catalunya", i ha criticat que l'Estat no està respectant drets fonamentals dels catalans. Des de Ginebra (Suïssa) i a través de la conferència 'An International Mediation for Catalonia', ha exposat: "No estic aquí per posar pressió a la federació suïssa, sinó per explicar per què una mediació internacional seria tan necessària".

Torra ha recordat que actualment resideixen a Suïssa la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel --ambdues van marxar al país helvètic per no comparèixer davant el Suprem-- i ha agraït l'actitud del país cap a les dues: "Catalunya mai oblidarà la vostra actitud".

Reunió amb Marta Rovira poc després d'aterrar

Aprofitant el viatge a Suïssa, Quim Torra s'ha reunit amb la secretària general d'ERC Marta Rovira. Ho ha fet poc després d'aterrar a Ginebra. Durant la trobada, que ha durat una hora i mitja, els dos líders polítics han parlat de la situació política al país i Torra assegura que han tingut "un altíssim grau de coincidència". El president diu que ha vist Rovira "molt tranquil·la, contenta i molt forta". La líder republicana, acusada de rebel·lió, és a Ginebra des de finals de març.

Referint-se a les coincidències amb Rovira, Torra ha assegurat que ambdós creuen que la lliure absolució de tots els acusats és "l'única sentència acceptable i possible". En una crida a la unitat, Torra ha dit que "només ens en sortirem si des de l'exili, les presons, les institucions catalanes i les organitzacions civils i socials som capaços d'avançar junts". El president també ha remarcat la necessitat de "recuperar l'esperit" del referèndum de l'1-O i "sobretot la força" de la manifestació de rebuig a la violència policial del 3 d'octubre.