12 de octubre de 2018
12.10.2018
L'Empordà

Reñé renuncia a presidir la Diputació de Lleida i acusa el PDeCAT de «deslleialtat»

?El president critica «l'operació d'escarni mediàtic descarat» a què el van sotmetre durant la detenció per suposat finançament irregular de CDC

12.10.2018 | 06:30
El president de la Diputació lleidatana, Joan Reñé, fent pública la seva dimissió, ahir a la tarda.

El fins ara president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va registrar la seva renúncia al càrrec ahir al migdia i a la tarda ho va fer públic ell mateix, en una compareixença en solitari. Reñé va formarlitzar la dimissió després que, dimecres a la mitjanit, comuniqués als diputats del PDeCAT i a alcaldes del partit la seva intenció de plegar, nou dies que els Mossos d'Esquadra el detinguessin dins una investigació per suposat finançament irregular de CDC.

Ahir a la tarda, Joan Reñé va explicar la seva decisió en una sala de premsa plena de periodistes, però buida d'altres diputats del seu partit. Precisament, aquest ha estat un dels motius de la seva decisió, que va deixar clar que ha pres ell «per respecte a la institució» tot i no haver estat encara encausat judicialment –tal com va recordar. Reñé va lamentar que la majoria de diputats del PdCAT li hagin transmès aquests últims dies que creien que havia de deixar la presidència de la Diputació. «M'ha fet mal que no m'hagin tingut confiança, com jo sí l'he tingut en molts d'ells, i ho considero una clara deslleialtat a la meva persona», va afirmar. L'encara president de la Diputació va criticar «l'operació d'escarni mediàtic descarat» a què va ser sotmès durant la seva detenció, dimarts.

Tot i que Reñé ha presentat la seva renúncia com a president de la Diputació de Lleida, ha deixat clar que seguirà com a diputat a la corporació provincial. En deu dies haurà de convocar un ple que accepti la seva renúncia i, després, caldrà convocar un ple per escollir nou president de la Diputació; no va concretar quan el convocaria.


«Tensions externes i internes»

El dia de la detenció, Reñé va negar haver rebut cap comissió ni haver actuat en benefici de ningú. El ja expresident de la corporació va dir que ha pres una «decisió dura però meditada després de les tensions externes i internes». Així mateix, va afegir que la situació de la darrera setmana ha estat «injustament molt dura» i que les «calúmnies» que se li imputen són «falses i formen part d'una trama». Reñé va acabar l'escrit demanant «temps i confiança».

L'operació policial i judicial que va comportar la detenció de Reñé es va saldar, finalment, amb 24 persones detingudes. Així mateix, es van practicar 6 escorcolls entre els quals hi ha el Palau de la Diputació, la seu de l'Organisme Autònom de Recaptació de Tributs, la delegació de Carreteres a Lleida, l'empresa M.J. Gruas, i l'enginyeria Inalba de Mollerussa. La causa està oberta des de 2016 per corrupció i enriquiment personal, en relació al contracte d'una empresa per part de la corporació municipalista i la porta el jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida. L'operació policial i judicial té el seu origen en la investigació d'una denúncia anònima presentada el 2014.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook