Pocs minuts després de les 17.14 hores la gran onada de so ha arribat al seu destí final i ha xocat contra el mur que hi ha instal·lat a l'escenari de Palau Reial i que fa referència als obstacles superats i a superar per fer efectiva la República catalana. El mur està format per una infraestructura metàl·lica on hi ha representats el rei Felip VI, una roda de hàmster i el 155. Diversos actors han sacsejat el mur i han començat a tombar peces sota els crits d''Independència', 'Ni un pas enrere', 'Sempre ferms' o 'Els carrers seran sempre nostres'. Amb l'enderroc dels darrers trossos del mur ha esclatat l'alegria i s'ha corejat la crida 'Fem la República catalana'. L'onada ha començat puntualment a les 17.14 hores a la plaça de les Glòries amb l'espetec d'un coet i s'ha anat expandint per una Diagonal plena a vessar fins arribar al destí final.

El primer mur que s'ha enderrocat és el del rei Felip VI, tot seguit el de la roda de hàmster i, finalment, el del 155. L'enderroc s'ha fet sota els crits d''Aquí comença la nostra independència', 'Ni un pas enrere' i 'Els carrers seran sempre nostres'. La caiguda del mur volia simbolitzar la força del poble a l'hora de superar obstacles.

Els actors Marc i Mercè Martínez han estat els encarregats de conduir l'acte i, entre els missatges que han llançat als concentrats, s'ha sentit el de "seguim alçats, ferms i decidits pel nostre objectiu: la independència". Els parlaments, primerament, han anat a càrrec de tres personalitats internacionals: l'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar; el científic alemany Thomas Schulze; i l'advocat anglès Ben Emmerson.

La Diagonal s'omple de gom a gom per la Diada

La Diagonal s'omple de gom a gom per la Diada

Tot seguit, han vingut els discursos de la mare d'Adrià Carrasco, el membre del CDR d'Esplugues que s'ha "exiliat" a Bèlgica; una representant dels CDR, Eulàlia Cornas; el president de l'AMI, Josep Maria Cervera; el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri; i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

El grup osonenc Obeses ha posat la nota musical a l'acte de la Diada per la República Catalana amb la interpretació de la cançó 'Ens en sortirem', un tema que van composar per homenatjar als "herois de l'1 d'octubre". Finalment, passats dos quarts de set de la tarda, s'ha demanat que pugin a l'escenari totes les entitats per interpretar conjuntament 'Els Segadors'.