15 de maig de 2018
15.05.2018

El president del Govern accepta el diàleg sempre que sigui «dins la llei»

Mariano Rajoy avisa que només hi pot haver «una sola legalitat i unes úniques institucions»

16.05.2018 | 06:30

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va acceptar ahir a la tarda reunir-se amb el nou president de la Generalitat, Quim Torra, després que aquest hagi dit des de Berlín que enviarà una carta al seu homòleg espanyol perquè fixi «dia i hora» perquè els dos mandataris es trobin. Rajoy ho va dir des de la capital búlgara de Sofia, on és de viatge oficial, però després d'assegurar que treballarà «per la concòrdia» va recordar a Torra que qualsevol diàleg ha d'estar «dins la llei».

Rajoy, que no va voler parlar de línies vermelles, sí que va subratllar que a Catalunya «només hi pot haver un president, una sola legalitat i unes úniques institucions que són les que marca la Constitució».

Rajoy també va parlar de l'aplicació a Catalunya de l'article 155. El mandat aprovat pel Senat establia que deixaria de tenir efecte tan bon punt hi hagués Govern. Però ahir al matí Rajoy es va reuniramb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i van matisar que hi seguirà havent un control de les finances.

Avui està previst que Rajoy es reuneixi amb el màxim mandatari de Ciutadans, Albert Rivera, que es va mostrar partidari de seguir aplicant l'article a Catalunya tenint en compte el perfil independentista de Torra. Després de destacar la importància de la unitat de les forces constitucionalistes, Rajoy va subratllar que farà el que estigui a les seves mans perquè Rivera segueixi al consens que l'executiu espanyol va recavar per aplicar el 155 per primer cop en la història de la democràcia recent, en aquest cas a Catalunya després que es proclamés la república el 27 d'octubre de l'any passat. «Hem treballat bé en el passat i ho farem en el futur. En aquest assumpte el més important és que els que defensem la unitat de la nació estiguem junts», va afirmar Rajoy.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook