El diputat de Catalunya En Comú-Podem Joan Josep Nuet, un dels cinc exmembres de la Mesa del Parlament que avui compareix davant el Tribunal Suprem, ha reconegut que potser es van "cometre errors però ningú mereix una persecució criminal".

"No ens sentim delinqüents, ens sentim representants del Parlament, al qual portem a un debat polític en un moment complex" ha dit Nuet als mitjans abans de la seva compareixença al Suprem acusat d'un delicte de desobediència quan es va aprovar la Declaració Unilateral d'Independència (DUI).

Sobre aquest reconeixement d'"errors" per part de la Mesa del Parlament, Nuet, que ha arribat a l'Alt Tribunal acompanyat del líder d'En Comú a Catalunya, Xavier Domènech, ha assegurat que avui possiblement "no es prendrien les mateixes decisions que es van prendre, però això en política passa sempre. Al cap d'un temps, pots reflexionar sobre coses que vas fer i potser les hauries fet de forma diferent".

Això no obstant, ha subratllat que en política "aquests errors s'assumeixen amb responsabilitats polítiques, la gent deixa les llistes electorals, deixa els parlaments i pren altres camins però mai acaba a la presó per fer un debat polític".

"Això en política no passa i en democràcia no passa, i si passés aquí significa que cal repensar aquesta democràcia" ha afegit.

Nuet també ha informat que avui intentarà "convèncer" el jutge Pablo Llarena que, com a representants polítics van fer cas "d'un mandat democràtic", que defensaran "fins al final amb totes les seves conseqüències".

El diputat ha assegurat que contestarà a totes les preguntes que se li facin perquè està en el seu interès, "clarificar el procediment de la Mesa".