L'exconseller d'Empresa i ex-alcalde de Figueres, Santi Vila, ha sortit de la presó d'Estremera, passades les dues de la tarda, després d'abonar aquest divendres els 50.000 euros de fiança imposats per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. Imputat pels delictes de sedició, rebel·lió i malversació a la sortida del centre penitenciari ha dit: "S'han pres unes mesures desproporcionats. Estic convençut que el conjunt dels demòcrates del món no el comprèn". Vila ha fet una crida a les formacions polítiques perquè acabin amb aquesta "situació tan terrible" i també ??a les institucions de l'Estat: "Això des dels jutjats no ho resoldrem".

Visiblement cansat després de passar la nit a la presó, Vila ha fet també una crida a partits perquè intervinguin. Ha lamentat que els seus companys de govern no hagin tingut la mateixa oportunitat que ell d'eludir la presó. "Jo i els meus companys estem bé, estem serens", ha explicat a la premsa que l'esperava a la sortida.

Vila ha passat la nit a la presó d'Estremera, juntament amb Oriol Junqueras, Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Raül Romeva. Vila, però, és l'únic a qui la jutgessa Carmen Lamela va imposar presó eludible amb fiança. Un cop ha dipositat els 50.000 euros, la defensa confia que la jutge dicti la seva llibertat aquest mateix divendres.