Quatre furgonetes amb agents de la Guàrdia Civil han entrat, aquest dimecres a primera hora del matí, a la seu de la conselleria d'Economia, situada a la Rambla de Catalunya de Barcelona. Un cop dins, i segons les primeres informacions, els agents han arrestat el secretari general d'Economia Josep Maria Jové.

Segons ha avançat Rac1, a la detenció de Jové també s'hi ha d'afegir la de Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda respectivament. Els dos retinguts formen part del nucli dur de la conselleria, juntament amb el conseller Oriol Junqueras.

A banda de la detenció de Jové, els agents també haurien precintat el despatx del secretari d'Economia, Pere Aragonès.

Agents uniformats i també de paisà han entrat a les dependències de la conselleria per tal de buscar més informació relacionada amb la convocatòria del referèndum del proper dia 1 d'octubre i, en aquest moments, estan escorcollant l'interior de l'edifici i controlant els accessos i identificant a tothom qui entra o surt del bloc.

A banda de l'escorcoll a Economia, agents de la Guàrdia Civil també estan realitzant escorcolls als departaments de Treball i Governació, a banda del CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació), a Hisenda, a Atenció Ciutadana i a Afers Socials. Paral·lelament, també s'estan fent registres a la seu de l'Agència Tributària a la Zona Franca.

Reaccions a la xarxa

Per la seva banda, partits i entitats independentistes han fet una crida a la mobilització. El president de l'ANC, Jordi Sánchez ha demanat als membres de l'entitat una reacció pacífica per tal de protestar contra l'entrada dels agents de la Guàrdia Civil a diverses seus membres.

També diversos membres de l'executiu català i veus d'altres partits polítics catalans han expressat la seva opinió a les xarxes socials, tots ells demanant calma i serenor a la seva militància.