26 de juny de 2017
26.06.2017
40 Años
40 Años

Prop del 99% de les zones de bany catalanes obtenen una qualificació excel·lent

Una dotzena d'embassaments i estanys com el de Banyoles també han obtingut aquesta qualificació

26.06.2017 | 18:27

Prop del 99% de les zones de bany catalanes analitzades en el segon mostreig de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha obtingut una qualificació d´Excel·lent, mentre que l´1,2% restant han estat qualificades com a bones. En concret, l'ACA ha analitzat 253 zones de bany. Cap platja ha estat qualificada com a Insuficient en aquest control analític, que s´ha dut a terme durant la setmana del 19 de juny. Pel que fa a les dotze zones de bany interiors on l´ACA duu a terme controls de la qualitat de l´aigua durant l´estiu (embassaments i estanys com el de Banyoles), totes han obtingut la qualificació d´excel·lent.

Als controls s´examina la qualitat microbiològica de l´aigua de bany i s´avalua la presència dels indicadors d´Escherichia coli i enterococs intestinals, amb l´objectiu de garantir la seguretat dels banyistes. Cal destacar la constant coordinació de l´agència amb els ajuntaments costaners per analitzar en tot moment l´estat de les aigües de bany i les possibles alteracions que es puguin ocasionar.

Tota la informació sobre la qualitat de l´aigua i l´estat de les platges es pot consultar a l´aplicació per a telefonia mòbil 'PlatgesCAT', que ofereix en set idiomes dades sobre la qualitat de l´aigua, la previsió de possibles alteracions, la bandera de seguretat o la temperatura de l´aigua, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema