29 de març de 2017
29.03.2017
40 Años
40 Años

Puigdemont: "La CUP pot tenir la paperera de la història plena, però a nosaltres ens agrada el reciclatge"

El president reacciona a l'enfrontament entre els anticapitalistes i Mas

29.03.2017 | 17:05
Puigdemont, als EUA.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut donar suport a l'expresident Artur Mas, després del seu enfrontament amb la CUP a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament. Des de Washington i després de signar un conveni entre l'Incasòl i el Wilson Center, Puigdemont ha posat en valor el paper de Mas en el procés i ha defensat la seva vàlua. "La CUP pot tenir la paperera de la història plena, però a nosaltres ens agrada el reciclatge", ha etzibat, tot remarcant que, segons ell, "feliçment, el que ha de ser políticament Catalunya no ho marca la CUP". Per a Puigdemont, el "lideratge polític" de Mas "no només no és prescindible, sinó que és molt necessari, més que mai en aquests moments". "La seva autoritat, expertesa i disposició", són per al president un element a posar en valor. Per últim, el president ha avisat els anticapitalistes que "el que diguin no marca l'agenda política" del Govern.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions en ser preguntat pel polèmic enfrontament durant una atenció als mitjans feta davant de l'Edifici Wilson de Washington, on aquest dimecres ha signat un conveni de col·laboració.

El president reaccionava així després de saber que el tram final de la compareixença d´Artur Mas a la Comissió d´Afers Institucionals del Parlament s´havia convertit en un tens debat amb la CUP sobre el paper de l´expresident en la internacionalització del procés independentista, quan el diputat dels cupaires Benet Salellas ha demanat a Mas que no representi el procés a l´exterior i ha avisat que el referèndum es perdrà si no s´aparta de la política. Mas ha respost amb contundència demanant a la CUP que entomi les crítiques amb "qualitat democràtica" sense fer vetos i ha assegurat que el mateix Salellas en les negociacions prèvies a la investidura de Carles Puigdemont li havia demanat que exercís un paper de representació internacional. Finalment, Salellas li ha exigit que abandoni la política i fora de micròfon Mas ha exclamat: "Quanta nosa us faig".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook