19 de desembre de 2016
19.12.2016
40 Años
40 Años
"No dubto de la paraula del president"

Forcadell creu que hi haurà judici oral però que tot dependrà del "context polític"

"No contemplo que m´inhabilitin, ni a mi ni a cap membre de la Mesa", ha afirmat la presidenta del Parlament

19.12.2016 | 12:31
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s´ha mostrat convençuda aquest dilluns que el seu cas acabarà amb un judici oral però que tot dependrà del "context polític". "Jo crec que hi haurà judici. És una pregunta difícil ja que es tracta d´un judici polític i també crec que dependrà molt com vagin les circumstàncies i el context polític", ha assenyalat Forcadell al programa ´Els Matins´ de TV3. De fet, la presidenta del Parlament ha reconegut que podria tornar a declarar al TSJC per les resolucions aprovades durant el debat de política general el passat 6 d´octubre. "Puc tornar-hi, però encara no hem rebut ni tan sols la notificació", ha manifestat Forcadell, que ha tornat a insistir que no pensa en la seva possible inhabilitació. "No contemplo que m´inhabilitin ni a mi ni a cap dels membres de la Mesa", ha comentat la presidenta del Parlament, just el dia en què tres membres de la Mesa del Parlament declaren com a testimonis al TSJC.

Es tracta dels tres integrants que no formen parts de Junts pel Sí (José Maria Espejo Saavedra, David Pérez i Joan Josep Nuet). "Ells han d´actuar amb total llibertat. Que diguin el què creuen que va passar i com va passar. Faltaria més, no els he de dir res", ha valorat Forcadell, que ha manifestat que en cap moment es va plantejar desobeir i no anar a declarar com sí han fet càrrecs electes de la CUP. "Ho volia explicar absolutament tot. No em volia callar res", ha corroborat la presidenta del Parlament, tres dies després de la seva declaració al TSJC. Això sí, només va respondre preguntes del seu advocat i no del tribunal ni de la fiscalia. "Entenc que el poder legislatiu no s´ha de sotmetre al poder judicial. És a dir, s´ha d´explicar tot, però no s´ha de sotmetre i menys en un procediment penal com el que estic, per un debat de les idees", ha argumentat Forcadell.

"És el primer cop que es persegueix penalment el debat de les idees. I crec que, a això, el Parlament no s´hi ha de sotmetre", ha reflexionat en veu alta la presidenta del Parlament, que ha recordat que la jornada del 27 de juliol a la cambra catalana "va ser un acte de pura naturalesa política i sense conseqüències jurídiques". "Hi ha exministres que han estat absolts i que havien intentat utilitzar recursos de l´Estat contra els seus adversaris", ha volgut posar de relleu Forcadell, apuntant però sense citar directament el cas de Fernández Díaz. "Això en un país realment democràtic no hauria d´haver passat mai", ha conclòs la presidenta del Parlament.

"No dubto de la paraula del president"

Paral·lelament, Forcadell s'ha mostrat convençuda que el Govern convocarà el referèndum d´independència pel setembre del 2017. "Crec que hi haurà referèndum. No dubto de la paraula del president", ha afirmat la presidenta del Parlament, que ha fet un pas més i ha tancat la porta a un nou 9-N. "No s´ha de repetir un 9-N. El referèndum de l´any que ve ha de ser vinculant", ha exigit Forcadell, que ha parlat de la necessitat d´ampliar la base independentista i –en aquest context- ha situat la cimera del proper divendres al Palau de la Generalitat. "Molts esperen que es tiri endavant aquest procés. Un 80% dels catalans volen el referèndum i la majoria del Parlament, també", ha valorat Forcadell, que ha donat "poca credibilitat" a l´operació diàleg endegada pel govern de l´Estat. "Els fets estan desmentint les paraules: la sentència al jutge Vidal, la meva declaració, etcètera", ha enumerat la presidenta del Parlament.

Finalment, i respecte als pressupostos de la Generalitat, Forcadell confia que s´aprovaran. "Tothom té clar que és millor que hi hagi pressupostos. Espero que es posin d´acord perquè siguin els millors possibles", ha conclòs la presidenta de la cambra catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema