15 de desembre de 2016
15.12.2016
40 Años
40 Años

Antifrau afirma que no s'ha filtrat cap nova dada sobre l'escàndol De Alfonso

?Miguel Ángel Gimeno assegura que cap dels actuals treballadors de l'oficina «està implicat en la perversió de les seves funcions»

15.12.2016 | 06:30

n El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, va assegurar ahir que cap dels treballadors actuals de l'organisme «està implicat en la perversió de les seves funcions». Gimeno va explicar al Parlament que ja s'ha acabat la investigació interna oberta sobre una possible revelació de secrets de l'anterior director, Daniel de Alfonso, i va concloure que no s'ha revelat més informació de la ja publicada després de la filtració de les gravacions de les converses de De Alfonso amb l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

En aquest context, Gimeno va presentar les Directrius de Treball per als propers cinc anys, amb propostes calendaritzades. Però abans va parlar breument de la investigació oberta arran de l'escàndol de De Alfonso. Els resultats provisionals estableixen que cap treballador actual va revelar secrets a l'exterior, però va precisar que no es pot saber què van fer els alts càrrecs que ja no hi són, perquè Antifrau no els pot interrogar legalment. No obstant això, Gimeno va assegurar que no hi ha hagut més fuga d'informació de la que va revelar De Alfonso a Fernández Díaz. Un dels aspectes que més vol millorar Gimeno és l'agilitació de la tramitació de les investigacions, rebaixant els terminis, corregint l'acumulació d'expedients per tal de pal·liar les potencials conseqüències adverses com la possible caducitat o l'excés de terminis. Per agilitar la tramitació es vol redistribuir el personal, revisar els processos i pautes de tramitació, amb protocols específics que contemplin les comprovacions in situ o la revisió de la durada dels terminis i les seves pròrrogues. També es prioritzaran les àrees de més risc i el criteris objectius sobre l'admissió de les denúncies, com ara el seu impacte econòmic, l'afectació de l'interès general o l'afectació d'àrees d'especial risc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema