05 de abril de 2016
05.04.2016

Escorcollen l'ajuntament del Morell per subvencions irregulars

Investiguen les ajudes a entitats esportives i culturals, a més del contracte de la gespa de l'estadi municipal

05.04.2016 | 06:30

Els Mossos d'Esquadra es van personar ahir a l'Ajuntament del Morell (Tarragonès) per requerir factures i diversa documentació relativa a presumpte subvencions irregulars. Els Mossos, en funció de policia judicial, van acudir al consistori a instàncies de la Fiscalia, que va rebre una denúncia per aquests fets.
En concret, s'investiguen les ajudes concedides durant cinc anys a més d'una vintena d'entitats culturals i esportives de la població i, a més, el contracte de la gespa de l'estadi municipal, l'import del qual puja a 94.000 euros anuals entre els anys 2007 i 2017.
L'alcalde, Pere Guinovart, es va mostrar tranquil i confiat amb l'actuació municipal. «Que hi pugui haver algun error administratiu, ho puc admetre, però tots els diners han anat allà on havien d'anar», va relatar.
Guinovart va assegurar desconèixer d'on prové la denúncia a partir de la qual el jutge va requerir tota aquesta documentació. «No en sabíem res i mai ningú ens havia dit res, de fet, no sé si s'origina per un tema polític o prové d'una persona individual, ens hem limitat a facilitar tot el que ens han demanat», va afirmar. «Tot plegat crec que radica a partir del 2015; el grup d'ERC ens va demanar un informe sobre les subvencions esportives que el secretari va redactar, després nosaltres vam tornar a guanyar les eleccions, i no sé si això es va encaixar bé i hem continuat amb la mateixa cleca», va insinuar el batlle convergent.
L'equip de govern va manifestar la seva «absoluta predisposició» a col·laborar amb la Fiscalia, i es va posar a disposició dels Mossos d'Esquadra «de manera immediata» per recopilar la documentació sol·licitada.
L'Ajuntament va assegurar que col·laborarà en tot el procés convençut, però, que els diners lliurats a les entitats, a través de subvencions, han estat utilitzats «per a la finalitat amb la qual van ser concedides», reafirmant així la seva «confiança» en la «bona gestió de totes i cadascuna» de les entitats esportives i culturals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema