La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha remarcat aquest divendres que el Govern ja va decidir no recórrer la sentència del TSJC que elimina unes recomanacions sobre l'ús del català a l'administració. En declaracions a la Xarxa, Borràs ha subratllat que el Govern coneix aquesta sentència fa un temps i ja va decidir no presentar recurs perquè no es tractava d'un tema normatiu, sinó d'un protocol de recomanacions. "Jo crec que es va fer santament, perquè l'administració ha seguit funcionant de la mateixa manera, amb els mateixos criteris i amb el mateix sentit comú. No ha vingut a alterar res", ha apuntat Borràs, que ha interpretat la decisió del tribunal en clau política.

Borràs ha apuntat que "el primer bon dia" d'un treballador públic es fa en català, però que si l'interlocutor ho demana o té dificultats per seguir en aquest idioma, no hi ha cap problema a canviar al castellà.

"Darrerament hi ha sentències diverses que es poden interpretar més en clau política que no pas en clau estrictament judicial, i potser aquesta també es pot interpretar així", ha subratllat.