11 de gener de 2016
11.01.2016
Investidura d'un nou president

Forcadell envia la documentació per escrit, ja que el Rei rebutja rebra-la

Només en una ocasió no hi ha hagut audiència, quan el 2012 el rei Joan Carles I estava convalescent per l´operació de maluc

11.01.2016 | 15:58
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha comunicat oficialment al rei Felip VI la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat per escrit a petició de la Casa Reial. A través d´un comunicat, la cambra catalana explica que la comunicació s´ha fet a través de correu electrònic aquest migdia, tal com ha demanat la Zarzuela. El Parlament va sol·licitar aquest diumenge, "pels conductes habituals", audiència perquè Forcadell comuniqués aquest dilluns la investidura de manera presencial al rei Felip VI. Segons fonts parlamentàries, només en una ocasió el rei no ha rebut personalment el president del Parlament. Va ser el 2012 quan una operació de maluc va evitar que Joan Carles I rebés en audiència la llavors presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert.

La secretaria general de la Casa Reial ha enviat un escrit al Parlament en què demanava que "la comunicació oficial de la presidenta del Parlament es realitzi per escrit, a través del cap de la casa Reial, per tal de complir els tràmits establerts en la Constitució i l´Estatut". Sense explicar els motius de la decisió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook