07 de gener de 2016
07.01.2016
DESPRÉS DEL 27-S

Mas defensa que les eleccions serveixin per "ratificar" el govern de JxSí que proposa

Troba "excessiu" que ERC ho titlli de frau democràtic i aposta per repetir la fórmula per no trencar la unitat sobiranista

08.01.2016 | 07:26
El president de la Generalitat, Artur Mas

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha apostat aquest dijous perquè les eleccions del proper mes de març serveixin per "ratificar" el govern de JxSí que proposa, reeditant així la coalició del 27-S, i ha considerat normal que ell sigui candidat. "Si amb el 27-S aquest aval no es va poder resoldre, resolem això ara visualitzant ja el govern que tindrem", ha argumentat en declaracions a TV3, on ha defensat el manteniment del projecte per no trencar "la unitat sobiranista". Mas ha trobat "excessiu" que ERC hagi titllat de "frau democràtic" aquest govern de JxSí que ell ha plantejat als diputats del seu grup durant la reunió que han mantingut aquest dijous.

Mas ha argumentat que si les eleccions del 27-S van servir per resoldre el què i el com, és a dir, l'aposta per un estat independent a través d'un full de ruta concret, ara toca aclarir el qui, és a dir, quin govern pilota tot aquest procés. És per això que ha apostat per fer ara un executiu de JxSí fins a les eleccions de març de forma que els comicis es converteixin en una "ratificació" d'aquest executiu "que ja és plural, on hi ha gent de CDC, d'ERC i independents". Els ciutadans decidirien, ha continuat, si aquest govern "qui ha de tirar endavant aquest projecte". Evidentment, això implicaria reeditar la fórmula de JxSí, tal i com s'ha defensat des de CDC des de fa dies.

Pel que fa a la reacció que ha tingut ERC a aquesta proposta, Mas ha dit que pot entendre que no la comparteixin, però ha trobat "excessiu" dir que és un "frau democràtic", com han opinat els republicans. "No veig per què, perquè no és enganyar ningú, i és passar per les urnes", ha dit.

Sobre si es tornarà a presentar a aquestes properes eleccions, ha dit que "el més normal" seria que fos candidat, però ha preferit deixar aquesta qüestió per a més endavant, sobretot perquè "no és el mateix que es reediti Junts pel Sí o que no es reediti", ja que una cosa o altra implicaria a més partits a l'hora de prendre decisions.

Al seu parer, Junts pel Sí milloraria els resultats que va obtenir el 27-S si tornés a repetir la fórmula electoral en unes noves eleccions. En preguntar-li si no li està demanant massa a ERC, ha respost que alguns li demanen a CDC que "sacrifiquin el seu principal lideratge polític".

Mas ha advertit que si se'l veta a ell o al seu espai polític, el seu compromís de retirar-se en divuit mesos "decau".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook