22 de octubre de 2015
22.10.2015
XAT
A partir de les 10, fem el xat en directe amb Víctor Puga, alcalde de l'Escala, cliqueu per pregunta
ICGC

Només el 22,5% dels ajuntaments disposen del seu Mapa municipal

Aquest 2015 es disposarà de tots els documents de replantejament dels municipis catalans a escala 1:5000

22.10.2015 | 17:10
Jaume Massó,de l´IGCC

Només el 22,5% dels ajuntaments catalans, un total de 213, disposen del Mapa Municipal, segons dades fetes públiques en el transcurs de la primera Jornada tècnica de delimitació municipal que s'ha celebrat aquest dijous a Tremp. El cap de la Unitat de Delimitació Territorial de l'IGCC, Jaume Massó, ha explicat que tenir un Mapa municipal actualitzat ajuda als ajuntaments a gestionar correctament el seu territori i evita conflictes de planejament urbanístic amb els veïns. Massó ha dit que es disposa del 98,8% dels documents de replantejament dels municipis catalans a escala 1:5000, i tan sols manquen algunes línies limítrofes amb municipis d'Osca, que es completaran aquest 2015.

Aquests informes consisteixen en la definició sobre cartografia 1:5000 de les coordenades de situació de les fites de terme i de les línies de límit tal com es van descriure en les actes de reconeixement de l'Institut Geogràfic (IG) i de l'Estat Major de l'Exèrcit a principis del segle XX. Aquests documents de replantejament elaborats per l´ICGC són els que majoritàriament es fan servir per a les delimitacions dels termes municipals.

L'ICGC, a més de col·laborar en els diversos tràmits a superar per cada ajuntament fins a disposar del Mapa, treballa amb el Departament de Governació i Relacions Institucionals des de l'any 2005 en la recuperació dels límits municipals històrics, elaborant els anomenats documents de replantejament.

El terme municipal és, segons la legislació, l'àmbit territorial on els ajuntaments exerceixen les seves competències. Per tant, disposar de la seva delimitació precisa és imprescindible per a una correcta gestió i planificació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook