27 de setembre de 2015
27.09.2015
27-S

La CUP es consolida com una "eina de construcció de la unitat popular"

La formació independentista multiplicaria per quatre els resultats i obtindria entre 11 i 13 escons, segons l'enquesta

27.09.2015 | 21:01
Ester Rocabayera i Xevi Generó

El secretariat nacional de la CUP ha valorat els resultats de l'enquesta de TV3 assegurant que "avui la CUP es consolida com una eina de construcció de la unitat popular, de l'esquerra independentista, anticapitalista i feminista". Així ho ha afirmat Xevi Generó, qui creu que l'alta participació "demostra el seu caràcter plebiscitari". De la seva banda, Ester Rocabayera ha denunciat la decisió de la JEC de fer retirar les estelades dels ajuntaments perquè "ha condicionat la campanya privant del dret a la llibertat d'expressió i delimitant el temps informatiu de les candidatures". La CUP obtindria entre 11 i 13 escons i un 9,1% dels vots, que junt als de JxSí sumarien majoria independentista.

Segons l'enquesta de TV3, la CUP obtindria entre 11 i 13 escons i un 9,1% dels vots. Aquesta dada suposa multiplicar per quatre els resultats obtinguts l'any 2012, quan la formació va entrar al Parlament amb 3 escons (3,47%). Qui ha sortit a valorar aquests resultats han estat dos membres del secretariat nacional, Xevi Generó i Ester Rocabayera. De fet, el secretariat nacional, juntament amb els primers números de la llista de la CUP, estan reunits en una sala del Casino l'Aliança del Poblenou per fer el seguiment de la nit electoral.

Generó ha manifestat que "avui la CUP es consolida com una eina de construcció de la unitat popular, de l'esquerra independentista, anticapitalista i feminista". A més, Generó creu que la participació registrada en aquestes eleccions -a les sis de la tarda era del 63,2%- "demostra, un cop més, el caràcter plebiscitari de les eleccions". "Tot allò que hem reclamat durant la campanya, que fossin unes eleccions plebiscitàries i constituents, s'ha demostrat amb els resultats de participació".

De la seva banda, Ester Rocabayera, també del secretariat nacional de la CUP, ha centrat la seva intervenció en denunciar la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de "fer retirar les estelades dels ajuntaments". Segons Rocabayera, la JEC "ha condicionat aquesta i d'altres campanyes privant del dret a la llibertat d'expressió i delimitant el temps informatius de les candidatures, passant per sobre dels criteris informatius". A més, també ha criticat que"es va voler electoralitzar l'11-S ometent el seu caràcter popular i transversal".

Rocabayera també ha denunciat "les dificultats de milers de catalans a l'exterior que avui no han pogut votar" i, sobretot, ha dit, "de les persones migrades que tampoc han tingut aquest dret". Per ella, aquesta situació "constata el marc jurídic que els exclou a tots".

Un cop s'han donat a conèixer els resultats de l'enquesta de TV3, Antonio Baños ha fet una piulada al seu compte de twitter on ha penjat un enllaç a la cançó 'Adiós papá' de Los Ronaldos amb el comentari "Dedicat a l'estat espanyol. Sense rancúnies. Adéu".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema