El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat a La Sexta aquest diumenge que ell "posa la mà al foc" per Daniel Osàcar, ex administrador de CDC, tot i que està imputat pel cas Palau i se l'està investigant pel cobrament de comissions. En preguntar-li si dimitirà si es demostra que el seu partit ha cobrat per adjudicació d'obra pública Mas ha estat taxatiu: "No es demostrarà". Pel que fa als riscos de la independència, ha reconegut que la qüestió de la UE és un d'ells, perquè Catalunya tindria un "problema, una col·lisió d'interessos" si Espanya o qualsevol altre estat la vetés. Ara bé, mentre no s'enfrontés a aquest procés de ratificació, ha insistit, quedaria dintre de la UE.

Mas ha subratllat que el cas de Jordi Pujol és un "tema personal i familiar", i que en el de les ITV, Oriol Pujol, si fos culpable, no estaria actuant en nom del partit, sinó en nom propi. Pel que fa a les comissions del 3%, que sí que afectarien la formació política, ha assegurat que ell posa la mà al foc per Osàcar i ha recordat que de moment hi ha simplement una investigació. Sobre la seva imputació pel cas Palau, ha demanat esperar a veure "com acaba". "La meva responsabilitat és posar persones de confiança, persones que sapiguem que són absolutament correctes i honestes, i per aquest senyor poso la mà al foc", ha reblat.

Pel que fa al procés, Mas ha reconegut que hi ha alguns riscos, com per exemple tot el que té a veure amb la UE. En aquest punt, ha defensat a ultrança que Catalunya d'entrada quedaria dintre, perquè ja ho està com a part d'Espanya. Ara bé, ha reconegut que s'hauria d'enfrontar a un "procés de ratificació", i que tindria un "problema" i hi hauria una "col·lisió d'interessos" si Espanya la vetés.

El president ha tornat a defensar un cop més la legitimitat d'una victòria en escons però no en vots el 27-S per tirar endavant el full de ruta per constituir un estat independent. En cas de no fer-ho, ha dit, estaria fent-se cas a una "minoria". "Si una majoria absoluta no pot tirar endavant el seu projecte, vol dir que qui ho fa no té la majoria", ha argumentat.

Mas ha apuntat que el 27-S "no es poden comptar vots perquè hi ha diverses opcions, i en canvi en un referèndum hi ha un 'sí' i un 'no'". És més, ha indicat que hi ha partits que están a favor del dret a decidir però que es podrien comptar en el bloc del 'no' quan alguns dels seus votants són independentistes.

En demanar-li per la CUP, Mas ha dit que no contempla no ser el president de la Generalitat si Junts pel Sí obté una majoria àmplia, i ha recordat que no cal obtenir majoria absoluta per ser investit president en segona volta.