08 de setembre de 2015
08.09.2015
40 Años
40 Años
11 de setembre

La Via Lliure porta prop de 4.000 empordanesos a Barcelona

L'Assemblea Nacional Catalana ha omplert 63 autobusos per anar a la Meridiana aquest divendres

08.09.2015 | 12:35

La Diada Nacional de Catalunya tornarà a tenir el centre neuràlgic de la reivindicació del país a Barcelona. La Via Lliure –nom amb què s´ha batejat l´activitat que organitzen l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, a la Meridiana de Barcelona, aquest divendres 11 de setembre a la tarda– congregarà prop de quatre mil altempordanesos. Segons les dades facilitades per la santperenca Núria Quintana, membre del Secretariat Nacional de la Regió 2, de l´Alt Empordà sortiran fins a 63 autobusos, que transportaran pràcticament 3.800 persones.

Aquestes seran les persones mobilitzades només a través de les assemblees territorials mitjançant els busos, però, després hi ha els altres que s´han inscrit pel seu compte o que viatgen a Barcelona per altres mitjans. "S´afegeixen a la crida dels Motards per la independència, que fan una primera parada a Vic i llavors acaben a la Meridiana i a tots els que vindran pels seus propis mitjans", remarca Quintana. També comptaran amb la Colla Castellera de Figueres i diverses colles geganteres.

Els trams que corresponen a l´Alt Empordà són el 119 i 120 (dins l´eix innovació) i el 121 (dins l´eix educació i cultura), que fa quinze dies que estan plens. "Els busos es van esgotar des de fa temps i hem hagut d´anar a la Catalunya Nord i més endins de França per poder-ne llogar", recorda Quintana, la qual subratlla que, aquest divendres, hi haurà "una gran representació d´altempordanesos a la Meridiana".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema